19 oktober 2014
18:00

Norrtulls SK 2

Referat: Lohärads IF - Norrtulls SK 2

Så var det då dags för finalmatch mot Norrtulls SK 2 i 2014-års upplaga av Pokalcupen på Stadshagens IP. Klockan närmade sig avspark (18.00) och läktaren fylldes av förväntansfulla fans. Det stod tidigt klart att matchen på läktaren skulle vinnas av LOHÄRAD. Nu återstod det bara att se om Grabbarna skulle göra detsamma.

Riktigt kul att få möta just Norrtulls i en Final. Vi har haft ett samarbete med dem sedan tidig 7-manna fotboll och spelat mot dem måmga gånger både utom- och inomhus. Igår dagens gruppspelsmatch mot dem så slutade det 2-2, det var ett rättvist resultat.

Men...
...vem skulle vinna dagens final?
...vem skulle skulle ha mest kyla i huvudet efter en lång cup?

Matchen startade med ett övertag för Norrtull, de hade mest boll första tio minuterna och skapade ett par halvchanser, sedan väger vi upp bollinnehavet och matchen är helt jämn. Det var inget skönspel direkt, utan snarare långa bollar fram och tillbaka. Bägge lagen såg spända ut och ingen ville riskera någonting bakåt. Efter 25 minuter blåser domaren av första halvlek utan att något lag fått hämta bollen ur maskorna.

Det är kul att se Norrtulls spela, de har utvecklats mycket sista 2-3 åren, de vill verkligen spela fotboll, det är många som är delaktiga.

I andra halvlek har vi dock en helt annan inställning och vinner boll i stort sett hela tiden, den inställningen ligger också bakom vårt ledningsmål. I 33:e matchminuten glidtacklar Samme, tar bollen och spelar upp den på vänsterkanten till Zacke som skapat sig utrymme för en snabb kontring där han inte ger motståndaren någon chans och 1-0 är ett faktum.
Sedan skapar vi ytterligare tre-fyra klara målchanser utan att få till det i avsluten. På läktaren blev det nervöst ju längre tiden gick men i matchens sista två minuter kontrar vi in två mål och 3-0 blir slutresultatet.

Grattis GRABBAR vilken härligt kollektiv insats, Ni gav verkligen allt för varandra och det var mycket välförtjänt att se Er lyfta pokalen på prisceremonin. Ett stort Grattis till Janne och Challe också, Ni planerade varje match och hade en klar strategi för varje motståndare - imponerande.